Notícies

55

Miscel·lània de notícies

07.11Presentació de l’Agenda Llatinoamericana 2007
Una vintena de persones varen assistir el dissabte 2 de desembre al bar Nafent a la presentació de l’Agenda Llatinoamericana 2007. La Nuri Terés, educadora de l’aula hospitalària de l’Hospital de Santa Caterina i membre de la comissió de l’Agenda de Girona, ens va presentar les novetats d’aquest any i els materials complementaris com “el mapa de la vergonya” i el DVD dels 15 anys de l’agenda. Cal destacar que aquesta iniciativa ha rebut el premi d’educació “Mestres 68” atorgat per aquest col·lectiu i l’Associació de Mestres Rosa Sensat.

Estrena de l’òpera El Mite de l’Empordà
Amb llibret de Joan Fuster i música de Reinalda Blanco, l’Orquestra de Cambra de l’Empordà i el Cor Anselm Viola varen estrenar el dissabte 2 de desembre a l’església de Sant Genís l’opereta per a cor, solistes i orquestra op. 35 núm. 1 “El Mite de l’Empordà”. Amb una església quasi plena, el públic va seguir amb molta atenció i interès l’actuació de músics i cantants que van tenir la col·laboració dels solistes Eva Ribas, soprano, Xavier Mendoza, baríton, i Ricard Julià, narrador.

Presentació de la revista Emporion
El dijous 7 de desembre es va presentar a Can Quintana la tercera etapa de la revista Emporion. La revista que va aparèixer l’any 1915 fins al 1923 i posteriorment del 1932 al 1936, apareix ara en format digital. L’equip redactor de la revista, tal com s’explica a l’editorial del número 0, es considera compromès amb l’ideari de les dues èpoques precedents: “units en la catalanitat i en l’estimació de la nostra vila, respectuosos amb la tradició i oberts a la modernitat…”

Jordi Martinoy, nou delegat del Govern a Girona
Des del dia 13 de desembre, el torroellenc Jordi Martinoy és el nouJordi Martinoy delegat a Girona del Govern de la Generalitat. Jordi Martinoy havia estat el director dels serveis territorials de Governació a la passada legislatura i regidor per ERC a l’ajuntament de Torroella entre 1991 i 1995.

Continuen les obres al pont
Les obres de reforç i ampliació del pont continuen. Durant el mes de desembre ha estat tancat alguns dies a la nit (entre les 22h i les 6h) per tal d’accelerar-les. També s’ha permès circular simultàniament en les dues direccions al voltant del pont de la Constitució i de les festes de Nadal. A partir del 2 de gener, el trànsit torna a ser alternatiu en un sol carril.

El Montgrí, ara fa 300.000 anys
Aquesta és l’exposició que es pot veure actualment i fins al 30 de juliol de 2007 a l’espai 1 de Can Quintana. L’exposició va ser inaugurada el dissabte 16 de desembre per l’arqueòleg Antoni Palomo, comissari de l’exposició, i per altres col·laboradors com Eudald Carbonell.

Possible estany artificial a la zona del Mas Pinell
La Secretaria General de l’Esport de la Generalitat i  la Federació Catalana d’Esquí Nàutic estant redactant un projecte per fer un centre de tecnificació d’esquí nàutic a la zona agrícola del Mas Pinell al límit del municipi amb el de Pals. Es preveu la construcció d’un llac artificial de 650 metres de llarg, 70 d’ample i 2 de fondària. L’equip de govern de l’ajuntament inicialment ho veu bé però sorgeixen algunes veus crítiques… Segurament serà un tema que se’n continuarà parlant.

foto: EFELa Grossa de Nadal passa de llarg
Ni el número 20.297, la grossa, ni cap premi important de la loteria de Nadal s’ha apropat a la zona del Baix Ter i per a molts de nosaltres el dia 22 de desembre va tornar a ser el dia de la salut: “salut tinguem” diuen la majoria de gent en veure que no els ha tocat cap premi. Tanmateix, no gaires dies abans, el dissabte 2 de desembre, l’administració de loteria l’Anxova Milionària de l’Escala va repartir 9 milions d’euros del primer premi de la Loteria Nacional del qual el bar d’Albons n’havia venut 54 dècims. Felicitats als afortunats.

Concert de Nadal a Torroella
Amb molta expectació i assistència de públic, el dissabte 23 de desembre a l’església de Sant Genís, el Cor Anselm Viola va organitzar el tradicional concert de nadales amb l’acompanyament de l’Orquestra de Cambra de Torroella, la col·laboració de la Mar Serinyà com a soprano i sota la direcció de Jordi Molina.