banner100 01

Log in
A+ A A-
Josep Pericot

Josep Pericot

URL del lloc web:

Serenitat i bellesa

Segons el Diccionari de la llengua catalana de l'IEC, l'equanimitat té a veure amb un "ànim serè i just en tots els casos i envers tothom". Aquesta qualitat, que ha estat molt valorada en diverses activitats humanes (en el dret, en la medicina, inclús en l'economia), potser no s'ha apreciat tant en el món de l'art.

La col·lecció de pintura Serguéi Shchukin

Malgrat que l'exhibició de les obres de la col·lecció Shchukin a la Fundació Louis Vuitton de París s'acabava el cinc de març d'aquest any, em sembla convenient ressaltar aquesta mostra pel que tenia d'única i irrepetible. En aquesta fundació, amb el títol de "Icones de l'art modern" (1) s'hi exposen 161 obres mestres d'un període cabdal de la història de la pintura moderna, totes elles pertanyents a la col·lecció d'art que entre 1889 i 1914 va crear el mecenes rus Serguéi Ivanovitch Shchukin.

La importància d'un museu

Quan anem a veure un amic que viu en un altre indret, lluny de casa nostra, diem que li anem a fer una visita. Si viu a prop, al mateix poble o barri, parlem simplement de fer una trobada, generalment per tindre-hi una conversa. Crec que aquest tipus de relació és el que hauríem de poder establir amb els quadres d'un determinat artista quan visitem un museu, però sembla que això no es tan fàcil d'aconseguir. Cal fer-se la pregunta de per què la visita o trobada dins un museu pot arribar a ser un encontre fallit o decebedor?

Subscripció a aquest canal RSS