banner100 01

Log in
A+ A A-
Albert Llausàs i Pascual

Albert Llausàs i Pascual

URL del lloc web:

El doble rebut de la llum

El rebut de la llum puja. Ho fa el seu import econòmic, en euros, que ha de pagar qui consumeix energia; però ho fa també el seu import ambiental, que acaba pagant el medi ambient en el qual vivim. I és que el model energètic espanyol fa que, quan augmenta la demanda d'energia, com ha passat aquest hivern, s'activen les fonts de generació menys eficients, com el carbó, més cares i, alhora, més contaminants.

Pensant en els pedals

L'estiu passat, durant una sortida en bici per l'Empordanet, vaig observar un fenomen curiós. El camí per on circulava, de terra, transcorre per un espai agrícola, de vinya i olivera, i permet accedir a les parcel·les que queden a banda i banda. Sens dubte aquesta és la seva funció original.

Un benvingut gir en la política turística del parc

En un dels seus articles, Stefan Gössling*, un dels investigadors més reconeguts en matèria de turisme a nivell mundial, conclou que parlar de "turisme sostenible" pot ser una contradicció, donat que l'activitat turística comporta directament o indirecta el consum i depleció de recursos naturals. Tanmateix, l'autor admet que el turisme està destinat a seguir augmentant al món. Podem convenir, doncs, que cal procurar que el turisme existent sigui, almenys, el més sostenible possible, malgrat saber que no assolirà mai aquesta condició.

Subscripció a aquest canal RSS