Log in
A+ A A-
Josep Torroella

Josep Torroella

URL del lloc web:

Una llarga vida per davant

Les  persones que el segle vinent arribaran als cent trenta anys o més ja han nascut. A hores d'ara són criatures, nois i adolescents, potser fins i tot hi ha algun adult. No sabem si seran poques o una munió, però que n'hi haurà és tan segur com que la Terra gira entorn del Sol.

Gihadistes: plantar cara a la por

La por és una forma trasbalsadora de la imaginació que ha acompanyat la història de la humanitat des de l'alba d'aquesta. El sentiment més antic que existeix, tal vegada. Ben al contrari del que pensa molta gent, la por no és una emoció totalment negativa. Si no fos per aquest mecanisme d'autodefensa, cap espècie animal hauria sobreviscut gaire temps. En primer lloc, la humana, la més vulnerable.

El món és un mocador

Quan era petit, vaig passar moltes estones mirant un  llibre d'etnografia que hi havia a l'exigua biblioteca de l'escola rural on vaig cursar els estudis primaris. Dic mirar perquè, més que llegir el text, el que feia era observar embadalit les il·lustracions de l'obra; per bé que eren  en blanc i negre i d'escassa qualitat, permetien  fer-se una idea de la gran diversitat racial que pobla el nostre planeta.

Subscripció a aquest canal RSS