banner100 01

Log in
A+ A A-
Josep Torroella

Josep Torroella

URL del lloc web:

El món és un mocador

Quan era petit, vaig passar moltes estones mirant un  llibre d'etnografia que hi havia a l'exigua biblioteca de l'escola rural on vaig cursar els estudis primaris. Dic mirar perquè, més que llegir el text, el que feia era observar embadalit les il·lustracions de l'obra; per bé que eren  en blanc i negre i d'escassa qualitat, permetien  fer-se una idea de la gran diversitat racial que pobla el nostre planeta.

El camí cap a l'escola

Fa un parell d'anys, el Canal 33 de TVC va emetre una sèrie documental titulada El camí cap a l'escola, una producció francesa el títol de la qual és molt indicatiu del seu contingut. Donada la temàtica i l'horari nocturn de l'emissió, no sé si va tenir gaire audiència. Jo la vaig trobar molt interessant i no me'n vaig perdre cap capítol. M'agradaria pensar que algun professional de la docència també s'hi va interessar i en va enregistrar algun capítol per mostrar-lo als seus alumnes. Crec que hauria estat una bona idea. Hauria fet reflexionar a més d'un.

Políglotes i unilingües

Sempre recordaré la cara riallera i espavilada d'aquella noia de Sant Petersburg que ja fa alguns anys, a  la ciutat de les nits blanques, es va dirigir a la meva dona i a mi en la nostra llengua.

Subscripció a aquest canal RSS