banner100 01

Log in
A+ A A-
Josep Torroella

Josep Torroella

URL del lloc web:

Gihadistes: plantar cara a la por

La por és una forma trasbalsadora de la imaginació que ha acompanyat la història de la humanitat des de l'alba d'aquesta. El sentiment més antic que existeix, tal vegada. Ben al contrari del que pensa molta gent, la por no és una emoció totalment negativa. Si no fos per aquest mecanisme d'autodefensa, cap espècie animal hauria sobreviscut gaire temps. En primer lloc, la humana, la més vulnerable.

El món és un mocador

Quan era petit, vaig passar moltes estones mirant un  llibre d'etnografia que hi havia a l'exigua biblioteca de l'escola rural on vaig cursar els estudis primaris. Dic mirar perquè, més que llegir el text, el que feia era observar embadalit les il·lustracions de l'obra; per bé que eren  en blanc i negre i d'escassa qualitat, permetien  fer-se una idea de la gran diversitat racial que pobla el nostre planeta.

El camí cap a l'escola

Fa un parell d'anys, el Canal 33 de TVC va emetre una sèrie documental titulada El camí cap a l'escola, una producció francesa el títol de la qual és molt indicatiu del seu contingut. Donada la temàtica i l'horari nocturn de l'emissió, no sé si va tenir gaire audiència. Jo la vaig trobar molt interessant i no me'n vaig perdre cap capítol. M'agradaria pensar que algun professional de la docència també s'hi va interessar i en va enregistrar algun capítol per mostrar-lo als seus alumnes. Crec que hauria estat una bona idea. Hauria fet reflexionar a més d'un.

Subscripció a aquest canal RSS