banner100 01

Log in
A+ A A-
Josep Torroella

Josep Torroella

URL del lloc web:

El camí cap a l'escola

Fa un parell d'anys, el Canal 33 de TVC va emetre una sèrie documental titulada El camí cap a l'escola, una producció francesa el títol de la qual és molt indicatiu del seu contingut. Donada la temàtica i l'horari nocturn de l'emissió, no sé si va tenir gaire audiència. Jo la vaig trobar molt interessant i no me'n vaig perdre cap capítol. M'agradaria pensar que algun professional de la docència també s'hi va interessar i en va enregistrar algun capítol per mostrar-lo als seus alumnes. Crec que hauria estat una bona idea. Hauria fet reflexionar a més d'un.

Políglotes i unilingües

Sempre recordaré la cara riallera i espavilada d'aquella noia de Sant Petersburg que ja fa alguns anys, a  la ciutat de les nits blanques, es va dirigir a la meva dona i a mi en la nostra llengua.

Una gran esperança frustrada

Enguany s'acompleix un segle de l'esclat de la Revolució Russa, que de fet foren dues;  primer, el febrer de 1917, n'hi hagué una de burgesa; més tard, l'octubre, una de proletària o bolxevic. El que succeí llavors a Rússia era un experiment completament nou: era una revolució que havia de canviar  de cap a peus primer tot un gran país, i després el món enter.

Subscripció a aquest canal RSS